We gebruiken cookies voor het goed functioneren van onze webshop en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze website met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Je gaat akkoord met onze cookies als je onze website blijft gebruiken.

Welke babynamen zijn hot in 2019

Gepost door kiddy 11-09-2019 0 Reacties

De maanden vliegen voorbij en we gaan al richting het einde van het jaar. Aan het begin van het jaar hebben we een voorspelling gedaan met betrekking tot de populairste babynamen in 2019. Nu we over de helft van het jaar zijn, leek het ons een mooi moment om te kijken of deze voorspelling nog klopt of dat er toch andere babynamen populariteit hebben gewonnen. 

Ben je zwanger en zoek je nog wat inspiratie? Lees dan snel verder, want we hebben de 10 populairste jongens en meisjesnamen gebundeld inclusief hun betekenis. Welke naam is jouw favoriet?

 

10 x populairste meisjesnamen

Emma

Emma is een enorm populaire naam, al jaren. De naam is ontstaan uit het Germaanse woord ermena, wat ‘groot’ of ‘geweldig’ betekende. Emma komt heel vaak voor in de koninklijke familie, en werd eind jaren ’90 steeds populairder. Emma is een prachtige naam: vrouwelijk, met een grote historie, eenvoudig, tijdloos én internationaal.

 

Sophie

Sophie of Sofie is een meisjesnaam. De naam is afgeleid van Sophia. Deze naam komt van het Griekse woord Sophia dat "wijsheid" betekent.

 

Julia

Julia is een populaire meisjesnaam. De precieze betekenis van Julia is niet zeker. De naam is afgeleid van de Latijnse familienaam Julius. Er kan een verband zijn met het Griekse woord 'ioulos', dat 'de eerste, wollige baardharen' betekent.

 

Tess

Tess is een Engelse naam voor meisjes. De betekenis is `zomer, oogster`. De naam Tess wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse meisjes.

 

Olivia

Olivia is een meisjesnaam die waarschijnlijk van het Latijnse woord 'olivarius' komt. Dit betekent 'olijfboom' of 'olijfboomplanter'. De naam is afgeleid van Olivier, dat dezelfde betekenis draagt. De olijftak is het symbool van de vrede en de olijfboom was in de Oudheid economisch erg belangrijk vanwege de olie.

 

 

Nora

De meisjesnaam Nora is waarschijnlijk een verkorting van de naam Eleonora, dat afgeleid is van het Arabisch Ellinor met als betekenis "God is mijn licht" of van het Grieks eleos met als betekenis "de bramhartige". Mogelijk is Nora een verkorting van de naam Honora, dat dan weer afgeleid is van het Latijns honor en "eer" betekent.

 

Yara

Yara is een Engelse naam voor meisjes. De betekenis is `kleine vlinder, prinses`.

 

Eva

Eva is een Latijnse naam voor meisjes. De betekenis is `adem van leven, vogel`.

 

Liv

Liv is een Noorse meisjesnaam. Het is afgeleid van het Oudnoorse woord ‘hlíf’. Dat betekent ‘beschermer’. Daarnaast is ‘liv’ het moderne Zweedse woord voor ‘leven’.

Sarah

Sarah is een spellingsvariant op Sara. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis 'vorstin'. Het is de vrouwelijke vorm van 'sjar', dat 'vorst' betekent. In de Bijbel is Sara de vrouw van Abraham.

 

 

10 x populairste jongensnamen

 

Levi

Levi is een Hebreeuwse naam voor jongens.. De betekenis is `aanwinst`.

De naam Levi wordt het vaakst gegeven aan Nederlandse jongens.

 

Finn

Waar Finn precies vandaan komt? Daar zijn meerdere mogelijkheden voor. Komen ze: één optie is dat Finn is afgeleid van de vogelnaam "fink." Een andere verklaring is "afkomstig uit Finland," .

 

Noah

Noah is een Engelse vorm van Noach, in de Bijbel de vader van Sem, Cham en Jafet, bouwde de ark om te ontkomen aan de zondvloed. Noach betekent "rust, troost.

 

Lucas

Lucas is een Latijnse naam voor jongens. De betekenis is `brengt licht`.

 

Sem

Sem is een jongensnaam en heeft verschillende verklaringen. Waarschijnlijk is het een verkorte vorm van Samuel. Dat is een Hebreeuwse naam met de betekenis 'de naam is God' of 'van God gebeden'.

Hugo

Hugo is een jongensnaam en betekent ‘denkende geest’. De naam komt al vroeg in Frankrijk voor, namelijk al in de 10e eeuw (Hugo Capet).

 

Julian

Julian is een Latijnse naam voor jongens. De betekenis is `waardevol juweel, jeugdig`.

 

Max

Max is een Latijnse jongensnaam en betekent ‘de grootste’. De naam is afgeleid van Maximiliaan. Dat komt van het Latijnse woord ‘maximus’. Oorspronkelijk was Maximus een eretitel voor succesvolle legeraanvoerders, later werd het een naam.

 

 

Milan

Milan is een Slavische naam, een verkorting van Miloslaw. Deze naam is samengesteld uit ‘milu’, dat ‘lief’ betekent, en ‘slava’, met de betekenis ‘roem’.

 

Luuk

Luuk is een afkorting van Lucas. De betekenis is `uit Lucania (Italië

Welke van deze namen is jouw favoriet? Of ben je nog hard bezig om een mooie naam voor je kindje te bedenken? In dit blog vind je enkele tips waar op je kunt letten bij het bedenken van een naam. 

Heb je de naam bedacht voor  je kindje en wordt het nu toch echt tijd om een naamslinger aan te schaffen voor de babykamer? 

Shop deze nu met 15% korting.

Gebruik hiervoor code: naam09

Laat een reactie achter

De waardering van www.kiddycolors.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 426 reviews.