We gebruiken cookies voor het goed functioneren van onze webshop en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over jouw gebruik van onze website met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Je gaat akkoord met onze cookies als je onze website blijft gebruiken.

KiddyColors steunt bergdorp

Gepost door kiddy 21-03-2018 0 Reacties

Onlangs hebben we weer een heel mooi project kunnen steunen mede dankzij jullie aankopen. We hebben in het Oosten van Birma (Myanmar) het bergdorpje Nam Lin Mai kunnen voorzien van spullen die ze daar hard nodig hebben.

In het dorpje wonen zo’n 50 gezinnen in houten hutjes. De gezinnen hebben een moeilijke tijd achter de rug gehad en ze zijn hun eigen dorp ontvlucht vanwege de junta. In dit gebied woedt al jaren een burgeroorlog tussen militairen en de bevolking. Helaas zijn ook hier onschuldige burgers de dupe van. Een derde van de bevolking in Birma leeft onder de armoede grens en het schijnt zelfs dat 10% van de bevolking niet eens voldoende voedsel heeft.

Je zult begrijpen dat de kinderen in dit dorpje niet veel meer hebben. En dit gaat KiddyColors echt aan het hart. Daarom wilde we de kinderen van dit dorp iets extra geven, zodat ze even konden vergeten in welke situatie ze zijn beland. We hebben schoenen, kleding en speelgoed naar Myanmar gestuurd. In Thailand op de markt hebben we heel veel leuke en praktische spullen gekocht en uiteraard aangevuld met spullen van KiddyColors.

Alles werd in een grote vrachtwagen opgehaald en tot aan de grens met Birma vervoerd. Daar werd het opgehaald door een familielid van een van onze medewerkers. Zo wisten we zeker dat het op de juiste plek terecht kwam. Hij heeft een auto gehuurd op kosten van KiddyColors en zo alle spullen vervoert naar het dorpje. Het dropje ligt zo afgelegen, dat alle spullen uiteindelijk nog moest worden overgeladen naar een kleine tuktuk. Je zult begrijpen dat dit een hele onderneming is geweest. Maar het was het dubbel en dwars waard.

Na deze hele reis konden we eindelijk de gezinnen en kinderen blij maken. Iedereen kwam naar een centrale plek in het dorp bij elkaar. Daar heeft ieder gezin spullen uitgekozen die ze hard nodig hadden. De blijdschap op hun gezichten was onbetaalbaar.

In het dorp zijn ze bezig met het bouwen van een school. Deze zal over een aantal maanden klaar zijn. Ons doel is om tegen die tijd een grote lading schoolpullen die kant op te sturen, zodat ze ook op school voorzien zijn van de juiste spullen.

We houden jullie uiteraard op de hoogte van de voortgang.

Laat een reactie achter

De waardering van www.kiddycolors.com bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.6/10 gebaseerd op 445 reviews.