Gratis E-book "Maak je eigen mini-naamslinger"

Met unieke sjablonen van het gehele alfabet. Ter waarde van 14,95Euro.

 

Slaapzalen van Bahn Ruam Jai flink opgevrolijkt!

Gepost door opencartspecialist 21-03-2018 0 Reacties

Wat was het een mooi gezicht, al die blije gezichtjes toen we onlangs de slaapzalen van Bahn Ruam Jai flink hebben opgevrolijkt.

Bahn Ruam Jai is een tehuis waar 40 kinderen in de leeftijd van 6 tot 18 jaar worden opgevangen en verzorgd. Ze komen uit zeer arme bergdorpen in Noord-Thailand en kregen in hun korte leventje te maken met drugs- en/of seksueel misbruik. Sommigen van hen hebben geen ouders meer, in andere gevallen leven de ouders nog wel maar zitten zij in de gevangenis of zijn zij om een andere reden niet meer in staat om voor hun kind te zorgen.

Directrice Seewigaa Kittiyoungkun neemt al jaren de zorg op zich voor deze kinderen. Hierdoor kunnen ze naar school, krijgen ze te eten en te drinken en zorgt ze voor structuur in hun leven. Ook gaan ze indien mogelijk regelmatig terug naar hun dorp in de bergen om contact met hun familie te blijven houden indien dit mogelijk is.

Iedere maand moet er natuurlijk voldoende geld binnenkomen om deze kinderen te kunnen verzorgen, de begeleiders een klein salaris te kunnen betalen en de gebouwen te onderhouden. Dat is een hele klus en dit valt helemaal niet mee.

KiddyColors doneert altijd 10% van de inkomsten aan goede doelen. In de afgelopen jaren ben ik al meerdere keren bij Baan Ruam Jai op bezoek geweest.  Wat ze daar doen is echt fantastisch en dit project raakt mij enorm. Naast de basis behoeften is er uiteraard geen ruimte voor extraatjes. Daarom was het voor ons ook belangrijk om deze kinderen ook iets extra’s te geven. En ze daarnaast goed de winter te laten door komen.

wat een dun, oud dekentjezo zag de slaapzaal er eerst uit

Zo zag de slaapzaal van de meiden er eerst uit. Zie de lakens met scheuren erin.

De winter is in Chiang Mai begonnen en het kan ’s nachts behoorlijk afkoelen. De kinderen slapen in niet geïsoleerde slaapzalen. Voor de slaapzalen waren dekens en kussens hard nodig. Daarnaast was er ook grote behoefte aan ladekasten om het beetje kleding die ze hebben in op te bergen. KiddyColors is KiddyColors niet als we er ook meteen iets gezelligs van willen maken.

Dus ben ik naar de markt gegaan op zoek naar dekens, kussens en ladekasten. En de keuze tussen een dun dekentje of een echt katoenen dekbed was snel gemaakt. Jullie denken nu waarschijnlijk gelijk aan een luxe donsveren dekbed. Dit soort dekbedden zijn in Thailand haast niet te krijgen. Uiteindelijk heb gekozen voor simpele dekbedden, maar dan wel in leuke vrolijke kleuren en hebben we voor alle kinderen kussens ingekocht.

Ook heb ik ladenkasten voor Bahn Ruam Jai gekocht. Denk hierbij niet gelijk aan een trendy houten ladekast. Als je een betaalbare ladekast wil, kies je voor een plastic ladekast. Dus uiteindelijk heb ik 10 ladekasten gekocht. Je had mij moeten zien. Met winkelwagens vol naar de auto.

Voor de alle slaapzalen heb ik meerdere kleden gekocht, zodat de kinderen niet steeds op een betonnen vloer hoeven te lopen of te zitten, een paar spiegels en een heleboel vrolijke muurstickers, want deze slaapzalen konden echt een klein beetje vrolijkheid gebruiken.

Daarna ben ik flink door de voorraad van KiddyColors heen gegaan, want knuffels, slingers, kasthangers en mobielen mochten natuurlijk niet ontbreken.

Ik had geen idee of de kinderen het wel leuk zouden vinden, want ja, dit zijn toch wel luxe producten. En de producten zijn afgestemd op de Europese trend. Nou, ik had het helemaal mis. Je had die gezichten moeten zien, toen ik ze vertelde dat iedereen iets uit mocht zoeken.

Ik had alles op de matten neergelegd, zodat iedereen zelf iets uit kon uitkiezen om bij hun bed te hangen. Ook mochten ze een knuffel uitkiezen. Wow, wat een blijdschap! Het raakte mij ontzettend om te zien dat je een kind zo blij kunt maken met zo iets kleins. Zelfs de jongens waren blij met de slingers. Ze gingen zelfs voor de roze dierenslingers. Te grappig! Deze hangen dus nu bij hun bed.

We zijn met de kinderen en de vrijwilligers van Philantrophy Connections aan de slag gegaan met het plakken van muurstickers op de slaapzalen. Het is echt een stuk vrolijker geworden. De meiden gingen in alle rust bekijken waar ze de stickers wilden hebben. De jongens en hebben alles op een stukje muur geplakt. Helemaal prima natuurlijk, het is tenslotte hun kamer.

Dankzij jou als klant van KiddyColors hebben we dit kunnen doen. Jouw aankoop heeft ervoor gezorgd, dat we deze kinderen op een vrolijke manier de winter doorhelpen.

Wil je graag nog meer doen voor deze kinderen. Doneer dan aan Philantrophy Connections. Wat zij doen is echt recht vanuit het hart. Kijk voor meer informatie op de website van Philantrophy Connections. http://www.philanthropyconnections.org

 

Laat een reactie achter